DE TWA DOARPENOpen Tuinentour 24 juli

Geplaatst op: 20-07-2021

Open Tuinentour zaterdag 24 juli
 
Steeds meer dorpen willen eten uit eigen omgeving en zelf duurzame groentes telen. Dat kan in een dorpstuin, op een tuinderij gericht op de lokale gemeenschap of met een Buurtmarkt. Op 24 juli laten dorpen die samenwerken met de Voedselwerkplaats (onderdeel van Doarpswurk) graag zien hoe zij dat doen. Op tuinen en bij Buurtmarkten rondom in Friesland, zijn bezoekers welkom die ook iets met lokale voeding willen voor een rondleiding en voor inspiratie.
 
Het is hartje zomer en dat is hét moment om een kijkje te nemen bij dorpstuinen en tuinderijbedrijven. Benieuwd hoe dat werkt in een CSA-tuinderij (Community Supported Agriculture) waarbij een tuinder teelt voor de lokale gemeenschap? Hoe dat er uit ziet op een dorpstuin? Hoe een groep mensen in een dorp samen een tuin onderhoudt?
 
Op deze zaterdag bieden Friese tuinders en tuincollectieven een rondleiding aan voor dorpstuinders, aspirant-tuiniers en andere belangstellenden. Met kennis over duurzame teeltmethoden, inspiratie voor voedselgemeenschappen en heel veel verschillende organisatievormen hebben de tuinders veel deskundigheid in de aanbieding voor iedereen die iets met lokaal voedsel wil. Ook zijn twee Buurtmarkten (voedselcoöperaties) te bezoeken.
 
Belangstellenden zijn op 24 juli om 9.30u, 11.00u en 12.30u welkom bij onderstaande dorpstuinen, tuinderijbedrijven en Buurtmarkten.
Vul in op www.devoedselwerkplaats.nl  welke tuin je op welk tijdstip wilt bezoeken, dan geven wij je komst door. Adresgegevens volgen daarna, alleen toegang na aanmelding.
 
Deelnemende locaties:
 
               * Ús Hôf/Ús Iten, Sibrandabuorren
               * De Goede Verwachting, Heeg
               * It Griene Libben, Noardburgum
               * Yn ‘e Sinne Farm, Jirnsum
               * De Griene Poarte, Warns
               * Eco-erf Bolsward, Bolsward
                                 
  We hopen u te zien op één van de tuinen op zaterdag 24 juli!
 
 
 
 
LOLLUM WAAKSENS
 
© 2021 Lollum-Waaksens.nl | WMMEDiA