DE TWA DOARPENNieuws

N359 Bolsward - Leeuwarden

Geplaatst op: 06-12-2022

Aannemer BAM Infra is in opdracht van de Provincie Fryslân druk bezig met de voorbereidingen voor de aanleg  van drie onderdoorgangen in de N359 tussen Bolsward en Leeuwarden. Informatie Inloopbijeenkomst 14 december in Burgwerd.
Lees verder
 

Meer kleur in de bermen van Lollum en Waaksens

Geplaatst op: 26-11-2022

Door de gemeente Súdwest Fryslân werden we benaderd om mee te doen aan een pilot om vaste planten in de bermen te planten met als doel: Bevorderen van de biodiversiteit en het aantrekkelijker maken van bermen in Súdwest-Fryslân door het inplanten van inheemse lokale plantensoorten voor meer kleur. We reageerden positief.
 
Lees verder
 

Us Wielde

Geplaatst op: 23-11-2022


Us Wielde is een biertje speciaal gebrouwen door Tsjerkebier in Easterwierrum voor Lollum en Waaksens. De opbrengst komt volledig ten goede aan de beide kerkgebouwen, de Hubertuskerk en de Thomaskerk. 
Lees verder
 

Súdwest-Fryslân start uniek project: gratis bermplanten voor dorpsbelangen

Geplaatst op: 11-11-2022

Bermen aantrekkelijker maken voor insecten, bijen en vlinders door er bloemrijke planten in te zetten. In de gemeente Súdwest-Fryslân helpen ze de natuur een handje. Stichting Mens en Landschap uit Hieslum kweekte 10.000 planten voor de gemeente op. Deze worden gratis verdeeld onder zeven dorpsbelangen. Zaterdag gaan de eerste paar duizend planten de grond in.
 
Lees verder
 

Griepprik en andere vaccinaties november 2022 – Huisartsen Wommels - Easterein

Geplaatst op: 07-10-2022

Het najaar is weer begonnen en binnenkort is er weer de jaarlijkse griepvaccinatie.
Alle 60+-ers en alle hart-, long-, nier-, suiker- en reuma-patiënten en alle mensen met een  verminderde weerstand t.g.v. bestraling en/of chemotherapie komen in aanmerking voor de griepprik en zullen in de 3e week van oktober een uitnodiging thuis ontvangen.
Lees verder
 

Basis EHBO cursus

Geplaatst op: 28-09-2022

EHBO vereniging Witmarsum e.o. start bij voldoende aanmeldingen een  Basis EHBO cursus.
 
Lees verder
 
 
LOLLUM WAAKSENS
 
© 2022 Lollum-Waaksens.nl | WMMEDiA