DE TWA DOARPENOpen Atelier Expositie Greet Leuven in Waaksens

Geplaatst op: 31-08-2021

Beeldend kunstenaar Greet Leuven verhuisde elf jaar geleden van Hoofddorp naar Friesland. Ze zocht ruimte om te kunnen werken en niet alleen in de werkelijke zin van een atelier maar vooral ook buitenruimte, een verre horizon, weidse luchten. In de Greidhoeke werd in Waaksens een mooie plek gevonden.
 
“Abstract maar poëtisch, een schurende realiteit” zo werd werk van Greet in de Leeuwarder Courant getypeerd. Deze expositie in eigen atelier toont een selectie van divers werk. Hoewel figuratieve elementen voorkomen en sommig werk landschappelijke associaties oproept is het meeste toch abstract van opzet. Een zoektocht in de geschiedenis van oude culturen, structuren van de macht en slachtoffers. Hoe hebben mensen het vroeger gedaan, is er iets geleerd of vervallen we toch telkens weer in dezelfde ellende en herhaalt de geschiedenis zich. Hoe ziet onze footprint eruit voor volgende generaties?  Het werk van Greet is mondiaal en actueel.

De expositie is te bezoeken in het kader van de Open Atelier Route Littenseradiel. Meer informatie is te vinden op de website www.leuven.exto.nl

Expositie adres:
Atelier Greet Leuven
De bieren 2
8845 SH Waaksens
 
 
 
LOLLUM WAAKSENS
 
© 2022 Lollum-Waaksens.nl | WMMEDiA