DE TWA DOARPENOpen atelier expositie bij Greet Leuven in Waaksens

Geplaatst op: 11-05-2023

Keunstrûte: Open Atelier Expositie Greet Leuven
 
WaaksensZaterdag 13 en zondag 14 mei, 11:00-17:00 uur, is er een Open Atelier Expositie met werk van Greet Leuven. Te zien zijn schilderijen en schalen en objecten van diverse materialen.
 
Beeldend kunstenaar Greet Leuven verhuisde dertien jaar geleden van Hoofddorp naar Friesland. Ze zocht ruimte om te kunnen werken en niet alleen in de werkelijke zin van een atelier maar vooral ook buitenruimte, een verre horizon, weidse luchten zonder vliegtuigen en geluidsoverlast. In de Greidhoeke werd in Waaksens een mooie plek gevonden.
 
“Abstract maar poëtisch, een schurende realiteit” zo werd werk van Greet in de Leeuwarder Courant getypeerd op een expositie in Wergea. De komende expositie in eigen atelier toont een selectie van divers werk. “Hoewel figuratieve elementen voorkomen en sommige werken  landschappelijke associaties oproepen is het meeste toch abstract van opzet” zegt Greet “Abstract met een filosofische en historische oorsprong”. Het is een zoektocht in de geschiedenis van oude culturen, structuren van de macht en slachtoffers. Hoe hebben mensen het vroeger gedaan, is er iets geleerd of vervallen we toch telkens weer in dezelfde ellende en herhaalt de geschiedenis zich? Hoe ziet onze eigen footprint eruit voor volgende generaties?  Het werk van Greet heeft een universele en actuele kern.

Het atelier (De bieren 2, 8845SH in Waaksens) is open in het kader van de Keunstrûte Littenseradiel.

Van 3 juni tot 4 augustus zal er ook werk van Greet te
zien zijn bij de openlucht expositie “Kunst in de tuinen” in Exmorra. Meer informatie is te vinden op de website www.leuven.exto.nl
 
 
 
 
LOLLUM WAAKSENS
 
© 2024 Lollum-Waaksens.nl | WMMEDiA