DE TWA DOARPENMenstruatie Uitgifte Punt en Deelwinkel in Arum

Geplaatst op: 20-07-2023

Het Armoedefonds heeft een landelijke actie opgezet omdat in Nederland bij 1 op de 10 meisjes en vrouwen die in armoede leven, thuis geen geld is voor menstruatieproducten.

Het Armoedefonds stelt daarom gratis menstruatieproducten beschikbaar via zogenoemde MUP’s (Menstruatieproducten Uitgifte Punten). Meisjes en vrouwen kunnen uit verschillende producten kiezen die bij hen passen en die zij comfortabel vinden. Er worden verschillende soorten, maten en merken maandverband en tampons aangeboden. Met al deze MUP’s bereikt het Armoedefonds nu zo’n 150.000 meisjes/vrouwen in Nederland.

De MUP-kast in Arum staat tegenover de ingang van Het Lokaal, Sytzamaweg 46 en is altijd geopend. Er liggen menstruatie-artikelen in, die de diaconie zoals gezegd aangeleverd krijgt vanuit het Armoedefonds. Er is ook nog ruimte voor weggeefproducten, die men ook gratis mee mag nemen. Houdbare producten zoals houdbaar voedsel (macaroni, blikgroenten etc.) of drogisterij-artikelen, bijvoorbeeld shampoo, douchegel, wasmiddel. Als u houdbare producten over heeft, kunt u ze hierin zetten.
 
 
 
LOLLUM WAAKSENS
 
© 2024 Lollum-Waaksens.nl | WMMEDiA