DE TWA DOARPENAanschaf nieuwe AED's voor Lollum en Waaksens

Geplaatst op: 18-11-2023

Al voor de zomer raakte de AED in Lollum defect. We kregen een leenapparaat en konden gaandeweg overwegen wat nu verder te doen. De AED in Waaksens is even oud (±15 jaar) en de kans dat ook deze defect zou raken was aanwezig.

We vroegen een offerte aan voor vervanging van één en twee AED's. Voor twee apparaten kwam het bedrag op ruim 2700 euro; een flinke aanslag op onze reserve, maar goed werkende AED's zijn van levensbelang zijn en daar kun je niet op bezuinigen. 

Bij het Kernenfonds konden we, per apparaat, een subsidie aanvragen van 400 euro. Inmiddels is dit toegekend en bij de vervanging van twee, kregen we bij de leverancier nog een extra korting van 100 euro. Ook kregen we nog eens 70 euro korting voor het inleveren van het oude, nog werkende apparaat van Waaksens.

Begin november zijn de twee AED’s geplaatst. Hiermee hopen we weer jaren vooruit te kunnen (10-15 jaar), maar we zullen toch jaarlijks hiervoor een bedrag moeten reserveren.

Word en blijf lid van Dorpsbelang
Gezien het bovenstaande en met name gezien de uitgaven vragen wij alle inwoners van Lollum en Waaksens lid te worden en lid te blijven van Dorpsbelang. Wij hebben de contributie voor de goede zaak hard nodig. Binnenkort kun je de nota in je brievenbus verwachten!
 
 
 
LOLLUM WAAKSENS
 
© 2024 Lollum-Waaksens.nl | WMMEDiA