DE TWA DOARPENGemeente SWF zoekt enthousiaste mensen voor assistentie op het stembureau

Geplaatst op: 10-03-2024

Beste inwoners van Lollum en Waaksens,
 
Onderstaand bericht ontvingen we van de gemeente SWF, en geven we hierbij door. In de link kunt u alle informatie vinden. Hebt u belangstelling, dan kunt u zelf u rechtstreeks bij de gemeente opgeven.
 
Dorpsbelang Lollum/Waaksens.
 
We hebben op 22 november 2023 verkiezingen voor de Tweede Kamer gehad. Het zorgen voor voldoende bemensing op stembureaus is altijd een uitdaging.

We lopen er tegenaan dat we in een aantal plaatsen een stembureau hebben, maar dat er vanuit het dorp niet voldoende mensen beschikbaar zijn om dat stembureau te bemensen. Met als gevolg dat er mensen, die niet in die kern wonen, gevraagd worden om op zo’n stembureau zitting te nemen en daarvoor dus moeten reizen.

Dorpen vinden het belangrijk dat er in hun plaats een stembureau is. Dat schept wat ons betreft ook de verplichting om dan vanuit dat dorp voldoende mensen te leveren om dat mogelijk te maken.

Dit probleem doet zich ook voor in jullie dorp.

We zoeken dus enthousiaste mensen die bij jullie op het stembureau willen assisteren.

Op 6 juni 2024 zijn er verkiezingen voor het Europees Parlement. Op de kleine stembureaus werken we met een kleinere bezetting namelijk een voorzitter en 3 leden die in een door hen opgemaakt rooster werken. De teller komt na 21.00 uur .

In totaal zijn er dus 4 personen nodig per dorp.

Er is wel een training voor nodig om dit te kunnen doen.
De informatie op onderstaande site geeft nog wat aanvullende informatie over het werken op een stembureau.

Wellicht prettig om even door te lezen:


https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/verkiezingen/vraag-en-antwoord/veelgestelde-vragen-over-werken-op-een-stembureau
 
 
 
 
LOLLUM WAAKSENS
 
© 2024 Lollum-Waaksens.nl | WMMEDiA