DE TWA DOARPENUpdate werkzaamheden N359

Geplaatst op: 20-03-2024

Van de Provincie Fryslân ontvingen we onderstaand bericht om te delen met onze inwoners:
 
Zoals u weet werkt BAM Infra in opdracht van provincie Fryslân aan de N359 tussen Bolsward en Leeuwarden. De drie onderdoorgangen maken de weg veiliger. De onderdoorgang bij Bolsward-Noord is sinds december 2023 in gebruik.
 
Stand van zaken Burgwerd en Wommels-Noord
Bij Burgwerd werken we op dit moment de bermen af. We brengen we de onderlagen van het asfalt aan en voeren straatwerkzaamheden uit. We plaatsen een geleiderail en bouwen het brugdek af.
Bij Wommels-Noord zijn we nu vooral bezig met grondwerk in de foliekuip. Vanaf half april starten we met de bouw van het nieuwe brugdek. Daar komt straks de nieuwe weg overheen.
 
Weekendafsluitingen N359
Om alle werkzaamheden uit te kunnen voeren is de weg tussen Bolsward en Winsum in april twee weekenden volledig afgesloten voor verkeer. 
  • Van vrijdag 12 april vanaf 19.00 uur tot maandag 15 april 06.00 uur is de weg dicht. Vanaf maandagochtend 15 april kan het verkeer gebruikmaken van de onderdoorgang bij Burgwerd. Ook de op- en afritten zijn dan klaar.
 
  • Het weekend daarna: van vrijdag 19 april 19.00 uur tot maandag 22 april 06.00 uur is de weg opnieuw afgesloten. In dat weekend werken we aan alle drie onderdoorgangen.
Omleiding
Verkeer leiden we tijdens de afsluitingen om via Sneek, over de N354 en de A7.

Openbaar vervoer
Het openbaar vervoer volgt tijdens de afsluitingen een alternatieve route. Meer informatie daarover leest u in de bussen, bij de haltes en op de website www.arriva.nl/halte.

Meer informatie
Meer informatie over de wegwerkzaamheden vindt u op https://www.fryslan.frl/bolswardleeuwarden.
 
 
 
LOLLUM WAAKSENS
 
© 2024 Lollum-Waaksens.nl | WMMEDiA