DE TWA DOARPENBlokfluitiste Martijn van Dongen geeft benefietconcert in Hichtum

Geplaatst op: 29-09-2017

Blokfluitiste Martijn van Dongen geeft benefietconcert voor werk van Stichting Stype Tadzjikistan op 15 oktober 2017.
 
Martijn van Dongen (U.M.) te Baard, één van de beste blokfluitisten van Nederland van dit moment, geeft een benefietconcert voor het werk van Stichting Stype Tadzjikistan op zondagmiddag 15 oktober om 15.00 uur in de kerk van Hichtum. Zij wordt begeleid door Liuwe Westra op clavecimbel, en geeft ook enkele werken voor blokfluit solo ten gehore.
 
Het programma bestaat uit weinig gehoorde werken uit de Franse barok (Boismortier, Rameau, Danican-Philidor) en werken van de bekende componist Telemann, die dit jaar 250 jaar geleden overleed.
 
De Franse werken kenmerken zich door grote verfijning, subtiele frasen, afwisselende stemmingen, en vooral gevoeligheid. Het werk van Telemann geniet een tijdloze populariteit door een combinatie van warmte, aansprekende melodieën en een altijd originele toegankelijkheid. Zo worden in één concert twee absolute hoogtepunten van de barokmuziek gepresenteerd.
 
Stichting Stype Tadzjikistan ondersteunt een tehuis voor gehandicapte kinderen in Tadzjikistan en geeft daarnaast een kleine groep gehandicapte jongeren de kans een studie of vakoplieding te volgen. Ook worden er aan jongvolwassenen microkredieten voor een eigen onderneming verstrekt.
 
Voor het concert wordt er geen entree geheven; de Stichting Stype Tadzjikistan hoopt op een royaal bedachte collecte bij de uitgang.
 
http://www.stichtingstype.nl/
 
 
 
LOLLUM WAAKSENS
 
© 2024 Lollum-Waaksens.nl | WMMEDiA