DE TWA DOARPENBrandweer Witmarsum opent zijn deuren

Geplaatst op: 12-03-2018

Op zaterdag 14 april  is er van 11.00 tot 16.00 uur een open dag bij de brandweer in Witmarsum. In en om de kazerne aan de Ulbe Hiemstrastrjitte 21, Witmarsum bent u van harte welkom en staan de deuren voor u open. Er zijn er verschillende demo’s en activiteiten voor jong en oud te beleven.
 
Enerzijds staat de open dag in het teken van ‘’een kijkje nemen in de keuken van de brandweer’’ anderzijds geven we deze dag graag informatie over hoe u de (brand)veiligheid in en om uw huis kunt vergroten.
 
Meer dan blussen alleen  
De brandweer van Witmarsum  is een onderdeel van Veiligheidsregio Fryslân. Binnen Veiligheidsregio Fryslân werken brandweer en GGD Fryslân samen aan de gezondheid en veiligheid van alle inwoners van Fryslân. De brandweer richt zich op het voorkomen en beperken van brand, brandbestrijding, technische hulpverlening bij bijvoorbeeld verkeersongevallen, incidenten met gevaarlijke stoffen, instortingsgevaar en storm –en waterschade. 
 
Demo’s en brandweerauto’s bekijken
Tijdens de open dag is er een gevarieerd programma waarbij verschillende onderdelen van het werkveld aan bod komen. Zo is er bijvoorbeeld een demo’’ vlam in de pan’’ waarbij we u demonstreren wat u moet doen als u dit thuis overkomt. Ook laten we u zien hoe we te werk gaan tijdens een ongeval. En natuurlijk kunt u een kijkje nemen in de brandweerauto en de kazerne.
 
Word jij onze nieuwe collega
Bij brandweer Fryslân werken bijna 1400 mensen waaronder ongeveer 1200 vrijwilligers. Bij de post Witmarsum zijn 15 vrijwilligers actief maar we kunnen wel wat versterking gebruiken. Altijd al eens gedacht “misschien is de brandweer wel iets voor mij”, dan nodigen wij u graag uit om tijdens de open dag met ons in gesprek te gaan.
 
 
 
LOLLUM WAAKSENS
 
© 2024 Lollum-Waaksens.nl | WMMEDiA