DE TWA DOARPENTiemensma prolongeert titel WK FRYSK!

Geplaatst op: 03-03-2019

Aan het begin van het toernooi om het Wereldkampioenschap FRYSK! Op zondag 3 maart baarde Petra Duskova opzien met het bekendmaken van haar beslissing dat ze niet deel ging nemen. Ze achtte zichzelf niet sterk genoeg om in zo’n zwaar veld mee te spelen. Alexander Shvartsman, die eerste reserve was, nam aldus haar plaats in.

Na vier ronden, halverwege het toernooi, stonden Alexander Georgiev en Foeke Tiemensma samen bovenaan met ieder 3,5 punt. Marten Walinga volgde met 3 punten. In de vijfde ronde kwamen de twee koplopers tegen elkaar uit, maar Georgiev maakte een vergissing en dus kwam Tiemensma aan kop. In de  zesde ronde won Tiemensma van Walinga, dus hij behield met 5,5 punt zijn voorsprong. Op 4,5 punt stonden Kooistra en Georgiev, en weer een punt lager Wijbenga en Jansen. In de slotronde wist Tiemensma in stijl te winnen tegen Jansen en prolongeerde daarmee zijn wereldtitel.

Eindstand:
1 Tiemensma     6,5 points
2 Kooistra    5,5
3 Georgiev    5
4-8    Wijbenga, Walinga, Zijlstra, Wiersma, Domchev    4
9-10    Cantatore, Jansen    3,5
11-13    Bos, Shvartsman, Ndjofang    2,5
14-16    Faleo, Ndiaye, Van der Meer    1,5

Foto's: WFD Marten Walinga

Foto 1: Tiemensma (l) tegen Jansen in de laatste ronde; op de achtergrond (v.l.n.r.) Wijbenga, Bos, Georgiev

Foto 2: Tiemensma ontvangt de World Cup uit handen van Caroline de Pee, wethouder van de gemeente Waadhoeke; op de achtergrond (v.l.n.r.) Faleo, De Vries, Jelle Wiersma
 
 
 
 
LOLLUM WAAKSENS
 
© 2024 Lollum-Waaksens.nl | WMMEDiA