DE TWA DOARPENGreet Leuven - Achter Glas

Geplaatst op: 03-05-2019

Van zaterdag 25 mei tot en met zondag 2 juni, 12:00-17:00 uur, is er een Open Atelier Expositie met werk van Greet Leuven. Te zien zijn schilderijen van acryl op papier daarnaast ook offerschalen en objecten van diverse materialen.
 
Kunstenaar Greet Leuven verhuisde negen jaar geleden van Hoofddorp naar Friesland. Ze zocht ruimte om te kunnen werken en niet alleen in de werkelijke zin van een atelier maar vooral ook buitenruimte, een verre horizon, weidse luchten. In de Greidhoeke werd in Waaksens een mooie plek gevonden.
 
“Abstract maar poëtisch, een schurende realiteit” zo werd werk van Greet in de Leeuwarder Courant getypeerd. De expositie in eigen atelier toont een selectie van ingelijst werk, vandaar het thema “Achter Glas”. Bronnen van inspiratie zijn de fysische elementen (vuur, water, lucht en aarde) waarvan de werking zichtbaar wordt in de kleur en structuur van oppervlakken en lagen. Historie en archeologie spelen daarbij een belangrijke rol. Tekens en symbolen schemeren door in abstracte structuren en kleurpalet. Een zoektocht in de geschiedenis van oude culturen, machthebbers en slachtoffers. Hoe hebben mensen het vroeger gedaan, is er iets van geleerd of vervallen we toch telkens weer in dezelfde misère. Hoe ziet onze footprint eruit voor volgende generaties?  Het werk van Greet heeft dus zeker ook filosofische aspecten. De expositie opent tijdens Keunstrûte Littenseradiel en loopt door tot en met het Hemelvaart weekend. Meer informatie is te vinden op de website www.leuven.exto.nl
 
Klik hier voor de folder.
 
 
 
LOLLUM WAAKSENS
 
© 2024 Lollum-Waaksens.nl | WMMEDiA