DE TWA DOARPENOproep i.v.m. 75 jaar herdenken en bevrijding

Geplaatst op: 26-03-2020

Mededeling
Gelet de huidige situatie, met betrekking tot het corona virus, hebben ook wij tot onze spijt moeten besluiten de oproep en het programma in verband met 75 jaar herdenken en bevrijden niet door te laten gaan.

Wij volgen hierbij de regels van de overheid en stellen onze gezondheid en veiligheid boven alles. Nu dit alles niet doorgaat, hopend op betere tijden, willen wij u toch vragen mocht u herinneringen bewaren aan de periode 1940-1945 zoals in onderstaande aangegeven, dit vooral met ons te delen en uw ervaringen kenbaar te maken. Dit kan zowel telefonisch of schriftelijk. Mochten er nog vragen en of opmerkingen zijn, stel ze gerust.

Voor nu en de komende tijd: pas vooral goed op u zelf en anderen!
 
Namens Dorpsbelang Lollum-Waaksens en dorpsactiviteiten Lollum-Waaksens,
Commissie 75 jaar herdenken en bevrijden


Bericht
Dit jaar staat in het teken van 75 jaar herdenken en bevrijding. In het kader van deze herdenking hebben Dorpsactiviteiten en Dorpsbelang Lollum/Waaksens hun krachten gebundeld en willen hier graag extra aandacht aan besteden. Het lijkt ons een goed moment om op deze periode terug te zien. Wij zijn dan ook op zoek op zoek naar personen welke gedurende de periode 1940-1945 in Lollum op school hebben gezeten. Hierbij denken we dan aan de kinderen van toen die hier in 1945 ( de hongerwinter)  bij ons in Lollum-Waaksens zijn ondergebracht. Hun namen staan genoteerd in de oude archieven/absentielijsten van school. Het gaat dan om zo’n 40 kinderen uit de steden als : Tiel, Roermond, Amsterdam, Beverwijk, Delft, Rotterdam, Kerkdriel, Hillegom en Venlo.

Tevens zijn we op zoek naar personen die in 1947 het monument aan de Elshoutbuurt hebben geschonken aan de Friese bevolking. Het monument heeft de vorm van een zonnewijzer. De tekst op de sokkel luidt : “ Aan de Friese illegaliteit en het Friese volk uit dankbaarheid voor de verleende hulp in de hongerwinter 1944-1945 “. De zonnewijzer werd aangeboden door het Interkerkelijk voedselcomité te Amsterdam-Watergraafsmeer.

Heeft u nog enig contact met personen uit die periode en wilt u dat met ons delen en  herdenken dan horen wij dat graag van u. 

Nadere informatie volgt t.z.t. via de website: ww.lollum-waaksens.nl
Contact: dorpsbelang@lollum-waaksens.nl
Mocht u  liever telefonisch contact opnemen dan kunt u bellen met :
Jan van der Kuur 0517-469219
 
 
 
LOLLUM WAAKSENS
 
© 2024 Lollum-Waaksens.nl | WMMEDiA