DE TWA DOARPENOpening speeltuin Waaksens

Geplaatst op: 23-05-2016

Zaterdag 11 mei jl. wat het dan zover, de officiële opening van onze nieuwe speeltuin in Waaksens.
De omstandigheden waren perfect, het weer was werkelijk fantastisch. Zo anders dan een paar weken eerder op de zaterdag in april waarop we eigenlijk de opening hadden gepland. Uiteindelijk kwam het beter uit om het op de 11de mei te doen. En maar goed ook anders hadden we de feestelijkheden tussen de hagelbuien door moeten doen.
 
Yldou Sieperda heeft de speeltuin rond 10.30 uur geopend. Ze had druk geoefend met haar heit en mem met een schaar want daar was ze nog niet zo thuis mee met haar 2 jaar. Yldou was best een beetje onder de indruk van alle mensen die graag wilden zien hoe ze, met het doorknippen van het lint, de speeltuin ging openen. Maar ze heeft het (met een beetje hulp van haar mem) keurig gedaan! Haar heit (en haar mem natuurlijk ook) kan trots op haar zijn. Hij heeft 34 jaar geleden de toenmalige speeltuin in Waaksens geopend. Gerben Jan was destijds de jongste inwoner van Waaksens. Nu is Yldou, de dochter van Gerben Jan en Wietske, de jongste in Waaksens. Een fotograaf van de Leeuwarder Courant heeft de opening mooi vastgelegd. Er stond een prachtige foto in de krant.
 
We hebben na dit officiële moment, waarop Jolanda en ik ook nog even in het zonnetje zijn gezet,  met een groot aantal buurtgenoten genoten van een bakje koffie en cake. Het was erg gezellig rondom om onze grote 'buurttafel'. 
De speeltuin wordt inmiddels al volop gebruikt. Het is nog heel even wachten op het volleybal net maar dan kunnen ook de volwassenen los!
 
 
 
LOLLUM WAAKSENS
 
© 2024 Lollum-Waaksens.nl | WMMEDiA