DE TWA DOARPENExpositie Greet Leuven en Lieuwe Bouma

Geplaatst op: 23-05-2016

Leuven en Bouma expositie “Vogel-vlucht”
Van 21 mei tot 12 juni  exposeren Greet Leuven (Waaksens) en Lieuwe Bouma (Sibrandabuorren) schilderijen, schalen en beelden in het atelier en de tuin in Waaksens.
Greet schildert met acryl op doek. Hoewel figuratieve elementen voor komen en sommig werk landschappelijke associaties oproept is het meeste toch abstract van opzet.  Belangrijke thema’s zijn vlucht en offer. Het ruimtelijk werk, offerschalen van o.a. geprepareerd zeemleer, beschilderd of gecombineerd met mensenhaar en andere materialen sluit daarop aan.
Lieuwe is een autodidactisch beeldhouwer die voornamelijk werkt met speksteen, serpentijn en albast. Zijn beelden zijn vaak geïnspireerd door de natuur (vogels, vissen) en menselijke relaties (moeder en kind). Maar hij maakt ook abstracte beelden. Meestal laat hij zich leiden door de vorm en de kleur van de steen. Intuïtie staat daarbij centraal.
De expositie bij Atelier Greet Leuven, De Bieren 2, 8845 SH Waaksens is te bezoeken tot 12 juni dagelijks van 13:00 – 17:00 uur. Meer informatie www.leuven.exto.nl
 
 
 
 
LOLLUM WAAKSENS
 
© 2024 Lollum-Waaksens.nl | WMMEDiA