DE TWA DOARPENVoorlichting ouderenzorg en mantelzorg bij de SOOS

Geplaatst op: 10-10-2016

Patyna heeft het bestuur van de Ouderensoos aangeboden een informatiebijeenkomst te houden over de ouderen- en mantelzorg.

Deze informatiebijeenkomst wordt gehouden op:
woensdag, 19 oktober 2016 om 14.00 uur in het dorpshuis te Lollum.
Gezien het belang voor de ouderen en mantelzorgers heeft het bestuur besloten ook niet leden uit te nodigen deze bijeenkomst bij te wonen. De sprekers zullen zijn: Sippie Stelwagen en Wytske de Jong.
 
Ter informatie:
De wereld van de ouderenzorg is de laatste jaren sterk in beweging. Er is veel veranderd qua vormen van zorg en de financiering er van. Ook is er een scala aan mogelijkheden van ondersteuning voor ouderen in de thuissituatie. Voor ouderen is het best lastig om in dat heel veranderende scala door de bomen het bos te zien.
Daarom organiseren wij informatiebijeenkomsten voor senioren en hun mantelzorgers.

Ongeveer een uurtje zitten we met een aantal mensen bij elkaar. De mensen ervaren dit als plezierig en wij merken dat hier wel een behoefte aan is. We gaan in op vragen die er leven. Voor een ieder nemen wij een informatie pakketje mee. Wat zoal ter sprake komt is hoe men een warme maaltijd regelt, waar men terecht kan om tijdelijk aan te sterken na een operatie, hoe men een indicatie aanvraagt, waar men vervoer regelt voor kleine ritjes als naar de supermarkt, of er iets te regelen is wanneer de mantelzorger op vakantie is, hoe men ervoor kan zorgen dat er meteen iemand wordt gebeld wanneer er iets gebeurt, e.d.
 
 
 
LOLLUM WAAKSENS
 
© 2024 Lollum-Waaksens.nl | WMMEDiA